031-9595 (GRATUIT) / 031-405-3964

Conditii de garantie

Anvelopele comercializate de catre PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L, beneficiaza de o garantie de 3 ani, din momentul facturarii. Garantia pe care societatea noastra o ofera este una standard si reprezinta garantia oferita de catre producator.

Conditiile de garantie stipulate in certificatul de garantie, sunt prezentate mai jos.

Anvelopele comercializate de catre S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L. beneficiaza de garantia comerciala, care se acorda pana la atingerea unei uzuri a benzii de rulare de 1.6mm la anvelopele pentru autoturisme si 2mm pentru camioane dar nu mai mult de 24 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare si in conditiile unei exploatari/utilizari corespunzatoare. Clientul are obligatia ca la data receptiei sa verifice conformitatea produselor livrate si sa informeze S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L. de eventualele nereguli.

S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L. se obliga sa schimbe orice produs ce prezinta defecte mentionate de client cu urmatoarele conditii:

 • defectul este constatat la livrare
 • defectul este constatat la montaj

Cand defectul de fabricare este constatat dupa montaj, clientul are obligatia sa informeze S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L. prin e-mail, sau scrisoare recomandata, si sa anexeze copii dupa factura de achizitie, certificatul de garantie, certificatul de inmatriculare al autovehiculului, dovada montarii intr-un service autorizat RAR (deviz de montaj) precum si o informare privind constatarea defectiunii (pozitia de montaj, rularea inregistrata, tipul defectiunii si imprejurarile in care a aparut).

In consecinta, clientul va trimite anvelopele catre expertiza cu titlul de produs in garantie pentru a fi expertizat. Durata expertizei este de circa 6 saptamani. Daca defectul este confirmat de catre expertiza, atunci clientul poate opta pentru inlocuirea anvelopei sau restituirea contravalorii produsului expertizat cu defect, aplicand dupa caz, un grad de uzura (determinata prin masurarea benzii de rulare).

Nu se acorda garantie daca defectele anvelopelor apar din cauza:

 • Depozitarii incorecte a anvelopelor.
 • Montarii anvelopelor pe jante deteriorate, ruginite, de tip sau dimensiune necorespunzatoare.
 • Neutilizarii de valve noi la montarea anvelopelor noi.
 • Folosirii anvelopelor nepotrivite tipului de autovehicul. (Vezi cartea tehnica a autovehicului)
 • Montarii sau demontarii incorecte a anvelopelor.
 • Uzurii premature sau anormale cauzate de defectiuni ale vehiculului (frâne defecte, unghiuri reglate incorect, etc.).
 • Supra sau subumflarii anvelopelor, respectiv suprasarcina acestora.
 • Deteriorarii mecanice, chimice sau termice a anvelopelor.
 • Deteriorarii datorate conditiilor atmosferice (crapaturi).
 • Distantei incorecte intre rotile duble, sau deteriorarii acestora cauzata de corpuri straine, prinse intre roti.
 • Deteriorarii cauzate de accidente, respectiv de rularea cu rotile blocate.
 • Deteriorarii cauzate de vandalism, incendii sau forta majora.
 • Folosirii anvelopei/anvelopelor in scopuri sportive si/sau comepetitii.

REGLEMENTARI DE ACORDARE A GARANTIEI

Prin prezenta garantam lipsa defectiunilor de material si de fabricatie ale anvelopelor vândute, cu conditia utilizarii lor in regim normal, conform standardelor internationale: UN ECE nr. 30, UN ECE nr. 34, ETRTO, DOT nr. 109 si DOT nr. 119 si cu respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa. Anvelopele ce nu au fost comercializate de catre S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L. nu fac obiectul prezentei garantii.

Pe perioada expertizei tehnice, S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L. nu se angajeaza sa înlocuiasca anvelopa care este obiectul reclamatiei decat contra cost. In eventualitatea existentei vreunui defect de fabricatie, schimbul anvelopei se va face avandu-se in vedere uzura anvelopei defecte, adica, clientul va plati o diferenta functie de uzura (determinata prin masurarea benzii de rulare) constatata la anvelopa defecta.

Tinand cont de specificitatea si de constrangerile tehnice ale produselor vandute de catre S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L., clientul este obligat sa respecte cu strictete prescrierile si recomandarile in materie de securitate si de fiabilitate referitoare la utilizare (vehicul, umflare, presiune, etc.), la montare si la stocarea produselor. Firma S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L. nu poate fi trasa la raspundere in nici un caz pentru utilizarea in conditii necorespunzatoare a produselor cumparate (cum ar fi montarea defectuoasa a anvelopelor, rularea neconforma, etc).

Pentru anvelopele cu uzura mai mare de 10% (determinata prin masurarea benzii de rulare), nu vor fi luate in considerare reclamatiile referitoare la eventualele vibratii. Orice vibratie cauzata de eventuale deformatii sau echilibrare necorespunzatoare a anvelopei, trebuie sesizata si reclamata imediat dupa inceperea utilizarii anvelopei. Deasemenea micile umflaturi de pe flanc constatate pe anvelopele montate si care au rulat deja, nu sunt garantate nici de catre producator si nici de catre S.C. PRODRIVE INTERNATIONAL S.R.L.. Interventia mecanica, chimica sau termica (de exemplu prin vulcanizare) asupra anvelopelor, duce la pierderea prezentei garantii.

Reclamatiile vor fi redactate sub forma unui protocol de reclamatie in trei exemplare. Firma noastra, in calitate de vanzator, intocmeste demersurile necesare la producator, care isi rezerva dreptul de a verifica reclamatia, prin expertii sai, inainte de a lua decizia finala legata de rezolvarea acesteia.

Raspunsul la reclamatia facuta va fi dat in maxim 6 saptamani si va veni din partea importatorului sau producatorului in Protocolul de Reclamatie.